Planeet X bestaat echt. Astronomen zeggen dat we spoedig bewijs zullen vinden voor de mysterieuze wereld, 5 september 2018.

ninefornews.nl: Planeet X bestaat echt. Astronomen zeggen dat we spoedig bewijs zullen vinden voor de mysterieuze wereld, 5 september 2018.

Veel astronomen zijn ervan overtuigd dat Planeet X of Planeet Negen zich schuilhoudt ergens voorbij Jupiter. “Elke keer als we een foto maken is er een kans dat hij erop staat,” zei astronoom Surhud More van de Universiteit van Tokio.

Hoewel er steeds meer bewijzen komen voor het bestaan van de mysterieuze planeet, is er nog geen astronoom geweest die hem heeft weten te spotten.

Experts denken dat het hemellichaam met bestaande telescopen simpelweg niet waar te nemen is.

Onontdekte planeet
Uit een recente studie blijkt dat er hele sterke aanwijzingen zijn voor de mysterieuze wereld.

Onderzoekers ontdekten een rotsachtig object met een ongewone omloopbaan, dat volgens hen wordt beïnvloed door de zwaartekracht van een nog onontdekte planeet.

Hoewel Planeet X nog nooit is waargenomen, zijn er veel astronomen – waaronder NASA-wetenschappers – die ervan overtuigd zijn dat hij bestaat.

Versterkt de zaak
Computersimulaties lieten zien dat de vreemde omloopbaan van het object, 2015 BP519 geheten, kon worden verklaard door een negende planeet in het buitenste deel van ons zonnestelsel.

“Het is nog geen bewijs dat de planeet bestaat, maar het versterkt de zaak wel,” zei professor David Gerdes van de Universiteit van Michigan tegen Quanta Magazine.

Astronoom Michael Brown van Caltech zei optimistisch te zijn dat iemand het hemellichaam spoedig zal vinden.

Meer problemen
In oktober vorig jaar mengde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zich in de discussie. Volgens het ruimteagentschap zijn er diverse aanwijzingen dat de planeet bestaat.

“Zeggen dat de planeet niet bestaat levert meer problemen op dan het oplost,” aldus de NASA.

[Daily
Mail]

Bron: https://www.ninefornews.nl/planeet-x-bestaat-echt-astronomen/

Gerelateerd:

https://opwegnaarzielsvreugde.wordpress.com/2018/05/24/nieuwe-aanwijzing-gevonden-dat-planeet-x-bestaat-door-caroline-kraaijvanger-23-mei-2018/

Advertenties