Tien signalen dat je je roeping hebt gevonden, door Dr. Lissa Rankin.

Tien signalen dat je je roeping hebt gevonden, door Dr. Lissa Rankin

Hoe weet je of je je roeping hebt gevonden? Als arts die op jonge leeftijd al wist dat hij de medicijnen wilde gaan studeren, maar vervolgens door het systeem gedesillusioneerd werd en zijn roeping ter discussie stelde, heb ik mezelf vaak deze vraag gesteld. Het is een lange vreemde reis geweest – eerst geneeskunde studeren, dat verlaten, dan het gevoel om weer teruggetrokken te worden, dan weer weggaan om als schrijver mijn rol te vinden in het helen van ons gebroken gezondheidszorgsysteem, spreker, revolutionair en leraar van artsen.

Op deze reis heb ik een paar dingen geleerd over hoe je kan weten of je op de goede weg bent.

1. Je zult beseffen dat je vanaf het moment dat je werd geboren, hebt getraind voor je roeping.
De dingen die je inspireerde, zelfs de teleurstellingen, de spijt en het aanmodderen, ze waren je allemaal aan het voorbereiden voor waar je nu toe geroepen bent. Je zult je realiseren dat je echtscheiding, het bankroet, de dood van je geliefde, de mislukking, de afwijzing – het was gewoon een school om je de lessen te leren die je ziel nodig had om te leren waarvoor je bent geroepen om nu te zijn.

2. Mystieke dingen zullen beginnen te gebeuren.
Je zou in de verleiding kunnen komen om ze af te schrijven als toevalligheden, alleen zijn ze te perfect, te precies-wat-je-nodig hebt op dat moment, te veel als wonderen om ze ongelukken te noemen. De synchroniciteit hiervan zullen je met een gevoel van verwondering vullen, want ze zijn het positieve bewijs dat je geleid wordt, dat je niet alleen hier bent, dat iemand bergen werk verzet om ervoor te zorgen dat jouw missie een succes wordt.

3. Wanneer je uit koers raakt, word je omgeleid.
Deuren waarnaar je verlangde om doorheen te kunnen gaan, zullen dichtslaan. Als je op je weg een verkeerde afslag neemt, zal je pad bezaaid zijn met prikkeldraad en mosterdgas, er zullen draken en scherpe messen langs het pad zijn. Wanneer de reis een meedogenloze strijd wordt, krijg je de aanwijzing dat je een verkeerde afslag hebt genomen, als je jezelf van je afspraak met je bestemming heb weggeleid. De deal zal niet doorgaan. Het geld zal opraken. De mentor die je magische geschenken heeft gegeven, volgt je niet meer op het verkeerde pad. Mensen zullen niet komen opdagen. Je zult net zo magisch worden omgeleid, zoals je in de eerste plaats naar je roeping werd geleid.

4. Je zult op je gemak worden geleid, zelfs in het aangezicht van obstakels.
Wanneer je merkt dat je worstelt om door een met obstakels geteisterd bos te komen, kan het moeilijk zijn om te onderscheiden: Wordt je toewijding alleen maar getest of ben je van je koers afgeweken. Obstakels kunnen deel uitmaken van het groeiproces, het cultiveren van je innerlijke held, een noodzakelijk onderdeel van de reis van je held. Maar het kunnen ook signalen zijn dat je een verkeerde afslag hebt genomen. Hoe kun je het verschil zien? De wegwijzer die je kunt vertrouwen, is het gevoel of je op je gemak bent. Als de uitdagingen toenemen, worden de dingen erger, de ene harde strijd stuwt de andere op, je bent waarschijnlijk afgeleid geraakt van je ware roeping, en het universum wacht gewoon geduldig, de Goddelijke duimen draaiend omdat je een vrije wil hebt , maar nooit het geloof opgeven dat je de weg terug vindt naar je roeping, die je altijd naar je eigen heilige graal zal leiden.

5. Magische mentoren verschijnen net op het nippertje.
Net wanneer je het het hardst nodig hebt, zullen de juiste mensen verschijnen, met alleen de tools die je nodig hebt om jou en je reis op een bijna mystieke manier te ondersteunen.

6. Je gezondheid zal waarschijnlijk verbeteren.
Een vreemd maar welkom neveneffect van het vinden van je roeping is dat je gezondheid waarschijnlijk zal verbeteren. Je zult misschien minder trek in ongezond voedsel opmerken, je zult meer energie hebben om je lichaam te bewegen, spierpijn en andere pijntjes die je plagen zouden kunnen verdwijnen, je zult je minder vermoeid voelen, en chronische ziekten waar je tegen vecht kunnen beter worden.

Neem Andy Mackie bijvoorbeeld. Op 59-jarige leeftijd had Andy Mackie negen hartoperaties ondergaan en nam hij 15 medicijnen om hem in leven te houden, maar de medicijnen lieten hem zich verschrikkelijk voelen, dus op een dag vertelde hij zijn artsen dat hij met de medicijnen wilde stoppen. Ze vertelden hem dat als hij het deed, hij binnen een jaar zou sterven, dus besloot Andy dat als hij dan toch stervende was, hij iets wilde doen wat hij altijd al had willen doen.

Dus nam hij het geld op dat hij anders aan zijn medicijnen zou hebben uitgegeven en gebruikte het om 300 harmonica’s te kopen, en hij gaf ze weg aan kinderen, compleet met harmonica-lessen. De volgende maand leefde hij nog, dus kocht hij nog eens 300 harmonica’s. Dertien jaar en 20.000 harmonica’s later, stierf Andy Mackie uiteindelijk.

7. Misschien vind je dat het geld binnenstroomt, net als je klaar bent om de handdoek in de ring te gooien.
Ik suggereer niet dat je niet in de schulden zal raken of naar een lege bankrekening staart als je een volle bankrekening had of zelfs failliet was. Maar als je op het goede pad bent, kom je niet als een dakloze terecht onder dat viaduct van de snelweg in de buurt van wat eens je huis was, en je zult merken dat geld bijna magisch zal verschijnen als je echt op een dood punt zit op weg naar het doel van je leven.

8. Je kunt je vreemd genoeg vredig voelen, zelfs als je alle reden hebt om angstig te zijn.
Iedereen om je heen zal waarschijnlijk denken dat je gek bent. Een deel van je zal het met hen eens zijn. Maar een wijs innerlijk weten, dat deel van jou dat ik je Innerlijk Loodslicht noem, zal zo getroost worden door het feit dat je eindelijk op het pad naar je doel zit, dat je jezelf ongewoon kalm voelt – totdat je rationele geest het overneemt.

Onze zielen verlangen ernaar om uit te kunnen drukken waarvoor we hier op deze aarde zijn om uit te drukken, en wanneer je uiteindelijk in overeenstemming raakt met je roeping, zal je ziel een vrolijk rondedansje doen. Het kan er op lijken alsof al het andere in je leven uit elkaar valt, maar je zult dit gevoel van vrede hebben, een enorme opluchting, dat je tenminste – eindelijk – weet waarvoor je geroepen bent om te doen.

9. Het universum rolt de rode loper uit.
Wanneer datgene waarvoor je geroepen bent te doen, is wat nodig is voor het hoogste goed van alle wezens, zal het universum zich in bochten wringen om je alles op een presenteerbladje aan te reiken wat je nodig hebt. Geen enkel verzoek is te klein. Een tekstschrijver kan zich als vrijwilliger aanbieden wanneer je denkt dat je een advertentietekst moet schrijven. Iemand doneert een printer als het tijd is om een flyer af te drukken. Je zult je zo gesteund voelen, met zo veel geluk, dat je weet dat je op het goede spoor zit, zelfs als je niet helemaal duidelijk weet wat je op het goede spoor heeft gezet.

10. Je mensen zullen je vinden.
Weinigen kunnen hun roeping in hun eentje vervullen. De meesten van ons hebben hun stam nodig om ons op te tillen als we dappere, enge, wereldveranderende dingen doen. Maar maak je geen zorgen. Als je echt doelgericht bent, zullen je mensen je vinden, als je maar moedig genoeg bent om kwetsbaar te zijn over waarvoor je wordt geroepen om te gaan doen.

Klinken deze geluiden vertrouwd?
Heb je je roeping gevonden? Of ben je er nog steeds naar op zoek? Als je je roeping hebt gevonden, JA! De wereld heeft jou nodig! Wees gezegend op de reis van je held.

Bron: https://prepareforchange.net/2018/08/05/10-signs-youve-found-your-calling/

Oorspronkelijke bron: https://www.bodymindsoulspirit.com/10-signs-youve-found-your-calling/

Vertaling FrankW

Advertenties