www.nos.nl: Pentagon erkent jarenlang onderzoek naar ufo’s, 17 december 2017.

http://www.nos.nl: Pentagon erkent jarenlang onderzoek naar ufo’s, 17 december 2017.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft jarenlang in het geheim onderzoek laten verrichten naar ufo’s. Het Advanced Aerospace Threat Identification Program liep tussen 2007 en 2012 en kostte jaarlijks 22 miljoen dollar, bevestigt het Pentagon na berichtgeving van The New York Times.

Het programma kwam tot stand onder impuls van Harry Reid, die jarenlang de Democratische fractie in de Senaat leidde. De kostenpost stond volgens de krant listig verstopt in de begroting van het ministerie. Het merendeel van het geld ging naar een bedrijf uit Reids thuisstaat Nevada dat onderzoek doet naar ruimteverschijnselen.

Het bedrijf onderzocht voor de regering onder meer meldingen over vliegende schotels, graancirkels en andere moeilijk te verklaren verschijnselen. Onduidelijk is of het programma iets heeft opgeleverd.

Duur:

Volgens het Pentagon werd het programma in 2012 stopgezet vanwege de kosten. Bronnen zeggen echter tegen The New York Times dat er nog steeds een soortgelijk onderzoek loopt, maar dan anders vermeld in de begroting.

  

Ufo-onderzoek Pentagon

  

“Het ministerie neemt alle bedreigingen en mogelijke bedreigingen voor onze bevolking, bezittingen en missie serieus”, zegt een Pentagon-woordvoerder tegen persbureau Reuters. “Bij geloofwaardige informatie ondernemen we actie.”

Geen schaamte:

Initiatiefnemer Reid staat bekend om zijn buitengewone interesse in ruimteverschijnselen. Hij doet achteraf niet geheimzinnig over zijn betrokkenheid bij het programma.

“Ik schaam me er niet voor dat ik dit in gang heb gezet”, zegt hij tegen The New York Times. Met een verwijzing naar sciencefictionserie The X-Files twitterde hij later: “The truth is out there.”

Bron: https://nos.nl/artikel/2207980-pentagon-erkent-jarenlang-onderzoek-naar-ufo-s.html

Gerelateerd:

# https://wp.me/p1JRQh-2jB

# https://wp.me/p1JRQh-lR

# http://coenvermeeren.nl/category/ufos-2/

Geplaatst 17 december 2017

Advertenties