Seymour Hersh: Hillary Clinton heeft zenuwgas verkocht aan Syrische terroristen om hen te gebruiken als een excuus om Syrië binnen te vallen, 22 november 2017.

Nee, geen nepnieuws, maar voer voor nieuwe ministers…

Seymour Hersch: “Hillary Clinton heeft zenuwgas verkocht aan Syrische terrorristen (de rebellen) om hen te gebruiken als een excuus om Syrië binnen te vallen”, 22 november 2017.

De gerespecteerde onderzoeksjournalist, Seymour Hersh, heeft beweerd dat Hillary Clinton zenuwgas verkocht aan Syrische rebellen terwijl ze optrad als minister van Buitenlandse Zaken.

Hersh beweerde dat de regering Obama ten onrechte de regering van Bashar al-Assad van Syrië de schuld gaf van de zenuwgasaanval met sarin, die ze hoopte te gebruiken als een excuus om Syrië binnen te vallen. Hersh beweert ook dat de regering Obama heeft bijgedragen aan de goedkeuring van de overdracht van dodelijke chemische wapens uit Libië aan rebellen die in Syrië actief waren.

Volgens Zero Hedge: “Door de voorwaarden van de overeenkomst kwam geld uit Turkije, Saudi-Arabië en Qatar. De CIA, met de steun van MI6, was verantwoordelijk voor het overbrengen van wapens uit het Khadaffi-arsenaal naar Syrië.” Maar nu heeft Hersh voor het eerst Hillary Clinton direct in verbinding gebracht met deze ‘rat lijn’ (The red line and the rat line).

In een interview met Alternet.org werd Hersh gevraagd naar de rol van de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenkandse Zaken (Hillary Clinton) in de activiteiten van het Amerikaanse consulaat in Benghazi (Libië) om wapens uit Libische voorraden te verzamelen en hen via Turkije naar Syrië te sturen voor een set-up sarin-gasaanval, die Assad verweten zou worden en de VS zou rechtvaardigen om Syrië binnen te vallen, zoals de VS Libië waren binnengevallen om Gaddafi te elimineren.

Hersh zei: “Die ambassadeur die werd gedood, hij stond bekend als een kerel, van wat ik begrijp, als iemand die de CIA niet in de weg zou staan. Zoals ik schreef, had hij op de dag van de missie een ontmoeting met de CIA-chef en de rederij. Hij was er zeker bij betrokken, ervan bewust en wist alles van wat er aan de hand was. En er is geen manier waarop iemand in zo’n gevoelige positie niet met de baas praat, via een of ander kanaal”. Hersh reageerde door te zeggen dat de Amerikaanse traditie in dat opzicht al lange tijd burgerslachtoffers heeft genegeerd; dat wil zeggen, collaterale schade (bijkomende schade) van Amerikaanse aanvallen is goed of zelfs gewenst (om de bevolking tot overgave te terroriseren) – en geen ‘probleem’, behalve misschien voor de PR-mensen.

De interviewer vroeg waarom Obama zo geobsedeerd is om Assad in Syrië te vervangen, omdat “het machtsvacuüm dat zou volgen Syrië zou openen voor allerlei soorten jihadistische groepen” en Hersh antwoordde dat niet alleen hij, maar ook niet de Joint Chiefs of Staff, “…niemand kon achterhalen waarom.” Hij zei: “Ons beleid is altijd tegen hem [Assad] geweest. Punt uit!”

Dit is feitelijk het geval geweest, niet alleen sinds de Partij die Assad leidt, de Baath-partij, het onderwerp was van een opgeschort CIA coup-plot in 1957 om het omver te werpen en te vervangen; maar de eerste staatsgreep van de CIA was eigenlijk niet alleen gepland, maar werd in 1949 in Syrië uitgevoerd, waarbij een democratisch gekozen leider werd omvergeworpen om een ​​pijpleiding voor de olie van de Sauds via Syrië naar de grootste oliemarkt te laten bouwen, Europa; en, de bouw van de pijpleiding begon het volgende jaar. Maar, er waren toen een opeenvolging van Syrische staatsgrepen (binnenlandse in plaats van door buitenlandse machten – 1954, 1963, 1966, en tenslotte, in 1970), en concludeerde in de toetreding tot de macht van Hafez al-Assad tijdens de staatsgreep van 1970. En de lang geplande Trans-Arabia-pijpleiding van de Sauds is nog steeds niet gebouwd.

De Saoedische koninklijke familie, die eigenaar is van ’s werelds grootste oliemaatschappij, Aramco, wil niet langer wachten. Obama is de eerste Amerikaanse president die serieus geprobeerd heeft om zijn langverwachte “regimewijziging” in Syrië uit te voeren, zodat niet alleen de Trans-Arabische pijpleiding van Sauds kan worden gebouwd, maar ook om de Qatar-Turkije gaspijpleiding door Syrië te bouwen dat de koninklijke familie van Thani (vrienden van de Sauds) die eigenaar zijn van Qatar ook daar gebouwd wil hebben. De VS zijn verbonden met de Saoed-familie (en met hun vrienden, de koninklijke families van Qatar, Koeweit, de VAE, Bahrein en Oman).

Rusland is bondgenoot met de leiders van Syrië – zoals Rusland eerder bondgenoot was met Mossadegh in Iran, Arbenz in Guatemala, Allende in Chili, Hussein in Irak, Khaddafi in Libië, and Yanukovych in Oekraïne (zij allen, behalve Syrie’s Ba’ath Partij, zijn door de VS met succes omvergeworpen).

Bron: http://www.awdnews.com/index/seymour-hersh-hillary-clinton-sold-nerve-gas-syrian-terrorists-use-excuse-invade-syria/

Geplaatst 26 november 2017

Advertenties