‘Ascensie-Update…’ door Fran Tielemans, 8 januari 2016.

‘Ascensie-Update…’ door Fran Tielemans, 8  januari 2016.

image

…Een andere uitdaging voor sensitieven is dit jaar zeker balans te vinden in anderen helpen zonder jezelf weg te geven…

We zijn amper één week ver in het nieuwe jaar, en we kunnen al duidelijk de numerologische krijtlijnen ontdekken die de trend zetten voor de komende maanden. Velen zijn de voorbije dagen dooreengeschud (16), op welke manier en in welke mate ook. De 16 confronteert ons dan ook met dingen die we eerder niet willen inzien hebben, die we onbewust wel voelden maar niet wilden toegeven, overtuigingen die we lang gekoesterd hadden en die nu plots niet meer lijken te kloppen, reacties of daden van anderen of gebeurtenissen in de wereld om ons heen. Soms moeten we eens goed dooreengeschud worden om bakens te durven verzetten, dingen en verbindingen anders en in hun ware licht te zien, en meer afgelijnde overtuigingen te bouwen. Het hele jaar door krijgen we nog veel feedback van onze zonne-engel over hoe we dingen en verbindingen op een nieuwe voor ons gezonde manier kunnen bekijken en aanpakken. Voldoende rust en stilte is dan ook weer broodnodig om alles op een rijtje te krijgen en te houden.

Er is veel kans dat dit dooreengeschud worden te maken had met thema’s rond de 9 (2016=9). Wanneer je empathisch/sterk sensitief bent – en dat zijn de meesten die deze artikels lezen – kan je dit jaar getriggerd worden op grenzen en afbakening. Wanneer het een uitdaging is voor je om duidelijk grenzen te stellen, dan kan je dit jaar danig getest worden daarop, tot je het echt wel leert. En wanneer we grenzen willen leren stellen, moeten we allereerst heel goed weten wat onze grenzen zijn. Tot waar reikt onze zelfliefde, zelfrespect, zelfaanvaarding, zelfbevestiging in onze interactie met anderen? Op welk moment is het onze spirituele plicht om vanuit onvoorwaardelijke liefde voor onszelf nee te zeggen of innerlijk en/of uiterlijk afstand te nemen? Het is een hele oefening, maar we leren het dit jaar vast en zeker. Ook collectief is dit stuk heel duidelijk aanwezig. De gebeurtenissen in Keulen afgelopen weekend zijn een aanzet om als maatschappij vanuit onvoorwaardelijke liefde voor ons Zelf heel duidelijk normen, waarden en grenzen te bepalen, en dan uit te zoeken hoe dat als maatschappij concreet te realiseren.

Een andere uitdaging voor sensitieven is dit jaar zeker balans te vinden in anderen helpen zonder jezelf weg te geven. Net vanuit die onvoorwaardelijke liefde voor jezelf goed zorgen voor je eigen welzijn. Voortdurend de balans bewaken van er zijn voor anderen, en er zijn voor onszelf. Zorgen dat de batterijen voldoende opgeladen worden. Leren voelen wanneer we nog naar bevestiging, liefde, respect, aandacht enzovoort zoeken in onze buitenwereld in de vorm van anderen willen helpen. En om dan telkens weer onszelf te vervullen en op te vullen met al wat we in de buitenwereld gaan zoeken.

Wat we ook zien nu is dat mensen grote stappen nemen, helemaal in hun kracht komen en vooruit gaan, gesterkt door de 10/1-vibratie van deze maand. De motor tot verandering draait op de hoogste snelheid, en vrijwel dagelijks maken mensen grote en kleine beslissingen, en gaan ze de drempels van hun vroegere beperkingen over, en dat zullen we ook op maatschappelijk/collectief gebied voluit gaan zien dit jaar.

Zondag hebben we de Nieuwe Maan, die ook wel een en ander kan opschudden, en die bepaalde voor ons belangrijke thema’s van de vorige 3 jaar kunnen op de voorgrond plaatsen – als daar nog nieuwe aflijning op nodig is. Wanneer we open staan om te groeien, en bewustwording omarmen, kunnen we de komende dagen en weken onszelf dus weer heel wat verder brengen. Wanneer we het voorbije jaar al veel hebben opgeruimd, kunnen we de komende week een boost ervaren van nieuwe energie, inspiratie en hebben we de wind in de rug.

Wel is er nog de Mercurius retrograde, die communicatie kan afremmen, afbreken, onduidelijk maken, en hierbij is het goed om voldoende te relativeren, te centeren en verder te gaan met de dingen van de dag. Hij versterkt wel de zelfreflectie in ons, en dat is een goede zaak.

Maar de hoofdtoon in dit allerprilste begin van dit nieuwe jaar is wel een enorme golf van lichtheid, frisheid, openingen, verruiming, vreugde en liefde die altijd voelbaar is wanneer we er innerlijk voor openstaan, en die maakt dat we –wat er zich ook toont aan chaos in de wereld om ons heen (dichtbij of veraf) – altijd weer dichter bij ons hoger zelf, ons hoger doel en onze hogere weg komen, en dat geeft een enorm gevoel van vervulling en vreugde en nieuwe vitaliteit!

Keep the Faith

Fran

Website: www.maitreya.be

Brontekst: http://www.maitreya.be/teksten/ascensie-update-8-januari.html

Advertenties