11:11 en Synchroniciteit – Wat betekent dit eigenlijk..? door Gregg Prescott

11:11 en Synchroniciteit – Wat betekent dit eigenlijk..? door Gregg Prescott.

image

Hoe vaak heb je jezelf betrapt op een 11:11 moment, wanneer je willekeurig  naar de klok kijkt en het 11:11 is? Hoeveel keer heeft iemand precies hetzelfde gezegd wat jij denkt op exact hetzelfde moment dat je erover nadacht?

Deze momenten worden synchroniciteit genoemd en het lijkt er op dat nu veel synchroniteit plaats vindt!

Tijd synchroniciteiten
Een synchroniciteit in tijd vindt plaats wanneer een bepaald moment in de tijd zich voortdurend lijkt voor te doen. Voor veel mensen, is het 11:11, maar voor anderen kan dat 01:11, 05:55, 12:34 of een ander getal zijn dat een relevante betekenis heeft.

Bijvoorbeeld, als je op 24 juli geboren bent, kan je vaak 07:24 zien.

Woord synchroniciteiten
Veel mensen ervaren synchroniciteiten van woorden. Dat kan gebeuren in real time of door te luisteren naar een lied of een video op YouTube.

Een woord synchroniciteit kan gebeuren als je aan een bepaald woord denkt of aan een persoon, lied, evenement, enzovoorts…

Zo schreef ik een artikel op mijn laptop terwijl ik aan het luisteren was naar een YouTube-interview. Op hetzelfde exacte moment dat ik het woord ‘timeline’ typte, hoorde ik hetzelfde woord in dat interview dat ik aan het beluisteren was, tijdens het schrijven van het artikel.

De etymologie van het woord ‘synchronicity’
Als je kijkt naar de etymologie van het Engelse woord synchronicity (synchroniteit), dan kan je drie belangrijke onderdelen vinden:

# syn – komt uit het Grieks en betekent samen met;
# chron – komt van het woord Cronus, wat tijd betekent;
# city (stad) – achtervoegsel betekent kwaliteit van, rijk aan.

Als je deze drie onderdelen combineert, dan zal je de grond betekenis van het woord synchroniciteit begrijpen.

De betekenis van synchroniciteit
Het werkelijke woord synchroniciteit werd bedacht door psycholoog Carl Jung, die het beschreef als ‘gebeurtenissen van “betekenisvolle toevalligheden” die zich zonder duidelijke oorzakelijk verband voordoen, maar toch zinvol gerelateerd lijken te zijn’.

image

Je zou het woord synchroniciteit kunnen zien als ‘een alom tegenwoordig moment gevangen in de tijd’, wat betekent dat iedereen de mogelijkheid heeft om een bepaald moment in tijd en ruimte te vangen, maar slechts enkele mensen op de hoogte zijn van de correlatie tussen dat huidige moment en haar interactie met tijd en ruimte.

Sindsdien is het traditioneel gedefinieerd als ‘het gelijktijdig optreden van gebeurtenissen die significant lijken gerelateerd maar zonder waarneembare oorzakelijk verband’.

Astrotheologie
Omdat we leven in een 3 dimensionale werkelijkheid die is gebaseerd op de lineaire tijd, kan je een bepaalde synchroniciteit zien als één van deze momenten gevangen binnen onze perceptie van tijd en ruimte.

image

Het sleutelwoord is tijd en de correlatie met Kronos en Saturnus. Saturnus is ‘Vadertje Tijd’,  “The Harvester’ en in astrotheologie is Saturnus de Satan.
Tijd is wat ons houdt opgesloten in deze 3e dimensionale werkelijkheid. Bijvoorbeeld, zoals blijkt door degenen die bijna-dood ervaringen hebben gehad, bestaat tijd niet aan de andere kant van de sluier. Je kunt veel meer over Saturnus en Kronos lezen in mijn artikel ‘Saturnus – Waarom aanbidden we de Cultus van EL?’.

Alles wat we waarnemen kan worden onderverdeeld in binaire codes, die bestaat uit een reeks van 1-en en 0-en (enen en nullen) met inbegrip van 11:11. Is het mogelijk dat synchroniciteiten glitches zijn in de matrix als onderdeel van onze code van ontwaken? Misschien is elke synchroniciteit uitgelijnd met precies dezelfde gebeurtenis in een parallel universum of een alternatieve realiteit en toont dit ons hoe tijdlijnen samen fuseren in de grootste uitkomst van waarschijnlijkheid in het huidige moment.

image

Misschien zijn ze gewoon simpel toevalligheden, maar mijn onderbuikgevoel vertelt me dat het ​​anders is.

Wat denk jij?

Over de auteur
Gregg Prescott, MS is de oprichter en redacteur van In5D en BodyMindSoulSpirit . Hij organiseert een wekelijkse spirituele Toon op In5D Radio en bevordert spirituele, metafysische en esoterische conferenties in de Verenigde Staten door In5dEvents. Gregg werkt momenteel in samenwerking met Michelle Walling, CHLC, bij het ​​openen van een holistische walk-in kliniek genaamd Alternatieve Holistic Gezondheidszorg (AHH) in Sarasota, Florida, met daaropvolgende dochterondernemingen over de hele wereld op basis van dit model.

Bron: http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/1111-and-synchronicity-what-does-it-really-mean/

Vertaling: FrankW zielsvreugde@live.nl

Advertenties