Janosh: ‘Grand Cross: Arcturianen #1…’ 5 maart 2015

Er is veel gaande in de wereld en eigenlijk is dat al jaren zo. Bijna constant worden we geraakt door schokkende gebeurtenissen die ons vastzetten in ons gevoel. Maar wie verder kijkt en de patronen durft te zien, haalt eruit dat de ontwikkeling van het massabewustzijn een climax bereikt. We bewegen ons naar de rand van een evolutionair hoogtepunt dat al eeuwen in de maak is. Gezien de chaos in onze wereld zou ik dit eigenlijk niet moeten zeggen, maar wat een feest! Wat een leven! Wat een geweldige tijd! Met z’n allen hebben wij het winnende lot getrokken, want iedereen die nu leeft gaat het meemaken: de grote transformatie van het menselijk bewustzijn.

Nu is natuurlijk de brandende vraag: wanneer? Wanneer gaat het allemaal gebeuren? En als het dan gebeurt, wat merken wij ervan? Realiseer je goed dat het al gaande is en zij die wakker zijn, zijn er getuige van. Maar zoals je al gelezen hebt: er is meer. We gaan richting een keerpunt dat plaatsvindt in maart en volgens astrologische bronnen valt dit samen met de Lente-equinox. Overal in de wereld wordt er over deze Grand Cross gesproken, op talloze websites vind je er informatie over, maar er zijn niet veel bronnen die de directe link leggen naar ons groeiproces op aarde. Of eigenlijk moet ik zeggen: ons reinigingsproces. Energetisch worden we gereinigd van ons karma en dat maakt op menselijk niveau nogal veel los. Velen voelen dit, maar durven er geen contact mee te maken, uit angst om van de realiteit ontkoppeld te raken en vervolgens in de ‘gewone wereld’ niet meer te functioneren. We zijn bang om controle te verliezen.

Toch hunkert iedereen naar deze onthechting, want we ontgroeien de 3D-matrix. Op zielsniveau zijn we uitgeleerd en klaar voor de volgende dimensie. De signalen van ons onderbewustzijn zijn overduidelijk: we voelen ons sneller moe, sneller afgeleid. Het lijkt of oude patronen die we dachten allang uitgewerkt te hebben weer opnieuw voorbij komen. Het maakt ons rusteloos, machteloos. We willen er zo graag doorheen breken, maar het lijkt wel of we steeds worden teruggetrokken in ons verleden. Over het verleden gesproken: dit kan zelfs zover teruggaan tot ervaringen uit vorige levens.

De Arcturianen hierover:

“Er is een grote toename van energetische activiteit in het aardse kwantumveld, noem het kosmische energie. De mensheid bereidt zich voor op een keerpunt zó sterk, dat deze niet eerder in jullie evolutie is voorgekomen. Jullie gaan van geprogrammeerd denken naar intuïtief voelen. De weg is open en verloopt van het hoofd naar het hart. Jullie worden bijna gedwongen deze weg te nemen en daarmee creëert de ziel overzicht. ‘Waar kom ik vandaan? Welk proces heb ik doorleefd? Wat heb ik eruit gehaald?’ Om los te komen van de geprogrammeerde werkelijkheid die jullie kennen, moeten jullie eerst genezen van de energetische ziektes die worden doorgegeven. Dit is wat jullie ‘karma’ noemen. Dit is een afwijkende codering die in de familielijn van generatie op generatie wordt doorgegeven. Zie het als een geometrisch hologram dat begint met een simpele vorm en met elke vermenigvuldiging van die vorm complexer wordt. Als ergens onderweg het ritme wordt ontregeld, wordt met elke nieuwe laag ook de afwijking complexer. Dit betekent dat patronen die jullie hebben overgenomen van jullie voorouders nu veel complexer zijn. Het vergt dan ook veel meer inspanning om door de herhaling van deze patronen heen te breken en daarom wordt dit op afstand begeleid. Er is veel hulp uit andere dimensies om de mensheid te her-programmeren, zodat in de volgende generaties de afwijkende patronen geen dramatische gevolgen krijgen. In het menselijke proces lijkt deze transformatie zwaar en traag te verlopen, maar daarin hebben jullie een keuze. Alles hangt af van de kritische massa, oftewel het minimum aantal mensen dat nodig is om de expansie van het kwantumveld te bereiken.

Dit proces loopt en zal in jullie tijdskader nog enkele jaren duren. Het hangt dus af van de keuze die jullie nu maken om je wel of niet over te geven aan de reiniging van het leven op aarde. In jullie beleving lijkt dit misschien lang, maar gezien de evolutie is dit ongekend snel! De bijwerkingen van deze sprong kunnen ook enorm zijn. Het heeft invloed op de natuur en alle mensen en dieren. In fases van intense opruiming kan het zijn dat jullie niet meer kunnen functioneren zoals je gewend bent en omdat jullie hier niet genoeg bij stilstaan, ontstaat er spanning, vermoeidheid, pijn, verdriet, frustratie en overdreven emotionele reacties als gevolg van uitputting. Daaronder zit een groot verlangen om te veranderen, een gevoel dat niet te verklaren is vanuit het hoofd, omdat de signalen komen vanuit het hart, vanuit de ziel.”

Wat kunnen we doen om dichter bij onszelf te blijven, zodat we minder last hebben van de zogenaamde bijwerkingen? Belangrijk is volgens mij om niet in het proces te gaan hangen. Ik zie veel mensen worstelen met allerlei vragen die in de kern niet relevant zijn. Laat deze dan ook los. Accepteer voor nu wat het is. Neem meer en vaker rust. Focus op leuke dingen en op de dingen die goed gaan (in plaats van dingen die niet kloppen). Graaf niet te diep, maar ga op de flow. We moeten hier met z’n allen doorheen. De uitkomst zal zijn dat onze ziel zichzelf zal bevrijden, door het besef dat zij een rol speelt in een wereld die is gemaakt voor ons om te leren. In die rol zijn we vergeten wie we werkelijk zijn, maar die herinnering drijft langzaam boven. Ons karma wordt geheeld en onze blauwdruk wordt zichtbaar. Onderweg komen oude patronen tijdelijk terug, niet om opnieuw te doorleven maar simpelweg om te deleten – we hebben ze niet meer nodig!

Daarnaast is het belangrijk om bewust te worden van hoe jij je dag start. De eerste 12 minuten nadat je wakker bent geworden, ben je nog in een bepaalde staat waarin je het vermogen hebt om alles op afstand te bekijken. Dan sta je wijd open, is je energetische trilling het hoogst en dit is het beste moment om toegang tot je onderbewustzijn te krijgen. Dan ben je klaar om input te ontvangen van je Hogere Zelf en te creëren wat jij die dag wilt creëren. Zie het alsof je ‘downloadsnelheid’ op z’n piek zit. Wees je daarom heel bewust wat je op dat moment denkt en voelt… die eerste 12 minuten van de dag. De input kan worden versterkt door onze vijf zintuigen heel bewust aan te spreken en te prikkelen en deze te verbinden met deAltar Major. Dit is een chakrapunt in de hersenen die tijdens deze evolutiesprong aan het ontwaken is. De ingang tot deze chakra bevindt zich onderin onze nek en staat direct in verbinding met de pijnappelklier (ook wel ‘epifyse’ genoemd). Juist in deze tijd van de grote karmaheling is het belangrijk dat we deze chakra blijven voeden en herhaaldelijk activeren.

Om je hierbij te helpen, heb ik een korte meditatie ontwikkeld om de dag mee te beginnen, bewust voor die eerste 12 minuten. Zo start je de dag in de juiste frequentie op en zal je gaandeweg merken dat je bevrijd wordt van herhalende patronen. Alles treedt gelijk in werking om precies dát aan te trekken wat jouw heling versneld. Zorg dat je op de hoogte blijft en geef de meditatie door, zodat ook je familie en vrienden de kans krijgen om door het transformatieproces van deze tijd heen te komen.

Naar meditatie >>

Van hart tot hart,

Janosh

Bron: [http://www.janosh.com/nl/about/news-item/21]

Advertenties