MAMA eet wat je weet, 16 december 2014

MAMA eet wat je weet, 16 december 2014

‘Biologische landbouw kan de wereld voeden’

Dit weten wij, en vele wetenschappers van oa. de VN, natuurlijk allang Maar het is fijn dat er continue meer wetenschappers komen die ondersteunen dat een overstap naar biologische landbouw (MAMA: en naar nog ecologischere en lokalere alternatieven zoals permacultuur) noodzakelijk is en net zoveel kan opbrengen als industriele kunstmest-pesticide landbouw! Onderzoekers van de universiteit van Berkeley maakten recentelijk een analayse van 115 wetenschappelijke studies naar dit onderwerp en kwamen tot deze conclusie:

“Biologische landbouw is productiever dan tot dusver werd aangenomen. Dat schrijft The Independent op basis van een onderzoek van de Universiteit van Berkeley. Volgens experts zijn de opbrengsten van biologische landbouw veel te laag om aan de toenemende vraag naar voedsel te kunnen voldoen. Maar uit het recente onderzoek blijkt dat de oogstopbrengst van biologische boeren slechts 8 procent lager is dan die van conventionele boeren. Bovendien zou dit verschil kunnen worden verkleind wanneer biologische landbouw op grotere schaal zou worden toegepast.”

· http://www.independent.co.uk/…/organic-farming-can-feed-the…

· http://www.bionext.nl/…/onderzoek-opbrengstverschil-biologi…

In landen met een tropisch klimaat is de opbrengst van biologische landbouw zelfs 30 % hoger dan van industriele landbouw! Dit komt oa. doordat biologische landbouw goed voor de bodem zorgt waardoor deze vruchtbaarder is en beter water vasthoud. Ook bij hevige klimaatveranderingen blijkt biologische landbouw een meer betrouwbare oplossingen voor de voedselvoorziening.

· http://www.wervel.be/…/960-180103-biologische-landbouw-bied…

Liefs,
MAMA

Bron: https://www.facebook.com/MAMAmsterdam

Advertenties