‘Mens ontstond pas lang na buitenaardsen…’ via Niburu, 3 februari 2014

‘Mens ontstond pas lang na buitenaardsen…’ via Niburu, 3 februari 2014

De mens is mogelijk een laatkomer in het universum. Vijftien miljoen jaar na de vorming van het heelal wemelde het op exoplaneten waarschijnlijk al van leven, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Zelfs exoplaneten die ver buiten de bewoonbare zone om hun ster draaien waren in een ver verleden in staat om leven te herbergen.

Harvard-astrofysicus Abraham Loeb zegt dat de kosmische achtergrondstraling 15 miljoen jaar na de vorming van het heelal een temperatuur had die vergelijkbaar is met een warme zomerdag op aarde. De kosmische achtergrondstraling kon het oppervlak van rotsachtige planeten ver buiten de bewoonbare zone op deze manier warmhouden. Volgens Loeb is het goed mogelijk dat de mens als één van de laatste levensvormen in het universum is verschenen.

Explosie

De eerste sterren vormden zich volgens de algemeen geldende opvattingen uit waterstof en helium. Er waren geen zogeheten zware elementen waar planeten uit konden ontstaan. Wat als er wel enkele zware elementen waren? Die kunnen na de explosie van enorme sterren de ruimte zijn ingeslingerd.

Planeten die zijn voortgekomen uit deze explosies werden blootgesteld aan de warmte van de kosmische achtergrondstraling. Mogelijk was er water aanwezig op deze planeten en konden er levensvormen worden gevonden.

Onvoorstelbaar

Hiermee wordt het ‘Goudlokjesgebied’ of de bewoonbare zone, de gebieden in het universum waar de omstandigheden precies goed zijn voor vloeibaar water, in twijfel getrokken.

Wie weet hoeveel hoogontwikkelde beschavingen zijn geboren en uitgestorven nog voordat de mensheid ten tonele verscheen. Gezien het aantal sterren en sterrenstelsels in het bekende heelal, is het aantal intelligente beschavingen haast onvoorstelbaar.

Bron: Cnet.com

Gerelateerd:

‘Buitenaards leven op 60 miljard planeten in de Melkweg’

‘Meer dan 100 miljard aardachtige planeten in de Melkweg’

Bewoonbare planeten komen steeds dichterbij

Buitenaardsen mogelijk dichterbij dan we ooit dachten

Kepler: 17 miljard aardachtige planeten in de Melkweg

© Copyright (c) Niburu.nl

Advertenties